Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Essünk túl rajta...

Folyt.köv.
 
Ez a nő először az édesanyját, majd szinte ugyanakkor a két szeretett testvérét veszítette el.
Képtelen volt ezzel a tudattal tovább épp ésszel élni, inni kezdett. A lakását nem tudta fenntartani, utcára került.
A Blaha Lujza Téren találkoztunk vele.
Elmesélte, hogy egész nap a Kálvin Téren volt az alujáróban, de ott nem biztonságos és mivel „csöves társa „(Ő így nevezte) nincs ezért inkább az utcán, alszik. Nem kért semmit, csak ennivalót. Azt mondta, rettenetesen éhes…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A sapkás 14 éve hajléktalan.
Egy percig sem tagadta, hogy a saját hibájából történt és a saját döntése, hogy nincs fedél a feje fölött. Ivott és a felesége elhagyta.
„Rossz fiú voltam világ életemben, nem tudok megváltozni. Szerettem az asszonyt, nem érdemelte meg, hogy elcsesszem az ő életét is…”
Nem sajnáltatta magát, illedelmesen megköszönte, amit kapott és kellemes ünnepeket kívánt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Nagyvárad téri aluljáróban „csak” három hajléktalan volt aznap este. Panaszkodtak, hogy nem jutottak be a szállóra. Édességet kértek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Valahol a távolban egy férfi ordított, hogy „hagyjanak engem békén, ide nem merjenek jönni, takaródjanak…” mindketten a hang irányába fordultunk, a földön egy hajléktalan feküdt, aki félelmében ordított… azt hitte, ki akarjuk rabolni. A cipője a feje alá volt gondosan elhelyezve, nehogy ellopja valaki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Csak annyit kérdezett tőle Dia „éhes vagy”, és már rohant is felé a szatyrával.
Éhes volt, nagyon éhes… élvezettel kezdte enni a májkrémes szendvicset, mielőtt percekig hálálkodott… Nem volt ittas és nem volt büdös…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13 éve van az utcán.
Elvált. Nem iszik. A gyerekét a mai napig látogatja… a kislány nem szégyelli az apját. „Elhagyott az asszony, elegem lett… inkább az utca, meg alkalmi melók… abból segítek a kislányomnak. Karácsonykor, mindenki rossz kedvű. Várom a szilvesztert, mert olyankor mindenki olyan más…” Gyorsan elrakta, amit kapott és azt mondta nekünk. „Ki sem nézte volna magukból, hogy ilyen szép nők, ilyen ünnepen a csóróknak segítenek. Maguk jó emberek.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ami megmaradt ide vittük: ( a egyesület - t betűje lemaradt...:( )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hajnali négy felé csöngettünk be. Egy kedves fiatal lány jött ki, és vette át a megmaradt dolgokat. Reméljük, hogy megfelelő helyre kerültek.
 
Aztán egész úton hazafelé, szótlanul utaztunk, és azon gondolkoztunk, miért kell embereknek így élniük? De tudjátok, nem vagyunk egy formák…Ők nem tudják feldolgozni a problémáikat, nem olyan erőssek…Sajnos!
 
( ...és most lehet köpködni...de fölösleges, mert ezzel senkit nem bántottunk...csak megpróbáltunk segítneni...)
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://judynero.blog.hu/api/trackback/id/tr611628247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2009.12.28. 16:17:16

Gondolkodtam még, hogy mivel lehetne nekik általánosan segíteni. Azoknak, akik nem csak italra költenék a pénzüket, hanem magukra. Összesen három dolog jutott az eszembe hirtelen, amivel rendbe lehetne hozni az ilyen embereket úgy, hogy észre se vennénk, ha köztünk járnának:
- nyilvános illemhelyek. Korábban sok volt, mára eltűntek, így oda teszik a dolgukat, ahol rájuk jön.
- nyilvános mosószalonok. Amik például az amerikai filmekben is vannak, hogy bedobok x összeget és kimoshatom a ruhámat. Így ők is kimoshatnák, ha nem akarnának büdös göncökben járni
- nyilvános fürdők. Hasonlóan az illemhelyekhez lehetne olyan tusolókat is csinálni, ahol megszabott körülmények között bárki letusolhatna. A higiénia ahogy a vécéknél itt is fontos lenne, de a pedofília és egyéb dolgok miatt azért csak óvatosan. Most nem ülök neki feltalálni a nyilvános zuhanyzókat, de egyetértünk, hogy egy fürdőbeugró kissé drága a napi zuhanyzáshoz.

Az orvosi ellátást és a betegségek megfékezését már végzi egy aktív csoport, ha jól tudom, akik kiszűrik a tüdőbajosokat és a többi nyavalyát.

Hirtelen ennyi, ha valakinek van pénze, vállalkozói önérzete és persze adakozó kedve. Mindez persze nem máról holnapra térülne meg...

judynero 2009.12.28. 16:34:07

@mykee: Hát ez jó lenne..de azt hiszem még messze van...Az orvosi dolgok pedig léteznek, hajléktalan szállókra is csak így lehet bejutni nekik.:)

zoli007 2009.12.28. 18:59:52

Szia!

Ez egy nagyon kedves gesztus volt, van aki csak beszél van aki cselekszik, boldog új évet

2009.12.28. 19:33:42

Én is azt mondom, hogy nagyon nemes cselekedet volt, amit véghezvittetek, csak gratulálni tudok! A fikázók meg majd úgyis megjelennek, mert ilyen ez az ország. A sok paraszt gyökér, akik csak mocskolódni tudnak, na meg "áldott" politikusaink miatt tartunk ott ahol.
mykee említi a nyilvános fürdőket, meg vécéket. Na, ilyenek soha nem lesznek, mert "nemes" vezetőink magasról tesznek ezekre az emberekre. Hulladék ország! :((

pszichoapu 2009.12.28. 19:55:56

Most is azt mondom tőled több is elvárható lenne mint pár szendvics.(csak ugy mondom: diplomás alkalmazottként joval kevesebet keresek mint te. Hónapról hónapra élek. Ezert adok ritkábban, néha megveszem a Fedél nélkül-t, ennyi)
Németországban pl. vannak ingyenes zuhanyzok pl. benzinkutakon odajárnak a szegények és a hajléktalanok, stb.itt is lehetne ilyet.
a hajléktalanság ördögi kör: ha nincs lakohelyed, bejelentett lakcimed , nem vállalhatsz munkát, ha nincs munkád nem lesz pénzed amiből pl. egy albérleetet ki tudsz fizetni. ennyi eszuk nincs a politikusoknak hogy ezt az ellentmondást észrevegyék/belássák és változtassanak rajta?

pszichoapu 2009.12.28. 19:59:03

amugy az első három hónap kulcsfontosságú a hajléktalanná válás utan: ekkor még viszaforditható a mentális-fizikai leépülés amit a hajléktalanság hoszzu távon okoz. minél több idő telik el az utcan annál nbehezebb visszailleszkedni a tarsadalomba, egy idő utan meg már nem lehet.

judynero 2009.12.28. 20:50:42

@pszichoapu: A második kommented...teljesen igaz!!! ...csak az a baj, hogy egyáltalán nem tudnak visszailleszkedni a társadalomba...

Az első kommentre is reagálnék:
Miből gondolod, hogy többet keresek? Nem vagyok milliomos...max.kevesebb munkával keresek ugyanannyit amennyit más egy hónap alatt...De ez magánügy.

Mindenkinek végig lehet csinálni 12 évet a pornóban, éjszakában...aztán, lehet megjegyzést tenni.Nekem ezt dobta a gép...én is egy multinál dolgoztam amíg ki nem rúgtak, mert nem keféltem a fönökkel...aztán lettem az erotikus szakma egyik képviselője...:(

Azon az éjjelen nem egy pár szenvicset vittünk. kb.40 embert etettünk meg. Szendvics, csokoládé, narancs, sütemény, takarók, meleg ruhák...szerintem nem kevés két nőtől.

Legközelebb remélem még több lesz!!! Ez a saját kis kezdeményezésünk volt...a barátnőm volt az ötletgazda, én segítettem...legalábbis megpróbáltunk segíteni, nem úgy mint, sok más aki csak a száját jártataja...:(

pszichoapu 2009.12.28. 21:04:56

@judynero: azert szerintem havi 90-95 nnél -met én ennyit keresek - többet keresel. de nem is azert irtam hogy kutakodjak a pénzztarcadban vagy ilyesmi.
én 13 év pornozással nem szedtel ösöze anyit hogy életed hártalevő részre éldegélj anyagi gondok nélkül? egy lakas azert összejött?

pszichoapu 2009.12.28. 21:07:23

amúgy vissza tudnak illeszkedni, csak ahogy mulik az idő ugy kopik a tudas, a mentális egészség, a kommunikácios készségek és egyebek, beindul a mentális leépülés. ez a legszomorúbb.

judynero 2009.12.28. 21:19:13

@pszichoapu: Kérlek, hagyjuk ezeket...és nézz utána 13 évig mit is csináltam...és rájössz! Ezt a témát zárjuk le.Köszönöm.

judynero 2009.12.28. 21:20:00

@Selkath: Köszi...tudtam, hogy rád számíthatok...:):)Amúgy meg igaz!!!

pszichoapu 2009.12.28. 22:07:05

@judynero: nem ismerem annyira munksságodat....majd utananézek... de engem komolyan érdekelne mennyit lehet/lehetett keresni ezzel csak ugy nagyságrendben. egy kocsi árát? egy lakásét? egy házét?
(csak egy példa: egy srac dvd másolásbol 5 év alatt szedett össze 3 milliot amikor azt egyik vevője felnyomta, most is ül. szoval dvd másolgatásbol kb ennyit lehet összeszedni.)
ajanlom még a SOS gyermekfalut támogatásra, szponzorálj gyerekeket lehet havi csekkel /utalással, ők pedig rendszeres beszámolot küldenek a szponzorált gyerekről. a honlapjukon keress rá ott van fent az informácio.

KriszRebel 2009.12.28. 22:37:24

Hát sajna így van!Van egy ismerosom o három holnapja let hajlégtalan,anak idején szuper boxolo volt most egyven ot éves.Sajna nagy a rokonságja és a nagya el fordult toluk.Volt cégje sa tobi,de a fellesége le tette mindenen egyust!De vany egy két ismerosuk koztuk vagyok és ere buszke is vagyok,akik ki álnak meledte és segítik!

2009.12.29. 13:05:59

@judynero:
Köszönöm a bizalmat, puszillak! :)))

@pszichoapu: Én inkább örülnék a helyedben, hogy van állásod és pénzt keresel. Én "diplomás munkanélküliként" hónapok óta nem tudok elhelyezkedni a szakmámban, még jó, hogy a szüleimre számíthatok, úgyhogy nem kéne Judy zsebében turkálni, inkább adj hálát érte, hogy van melód!

KriszRebel 2009.12.29. 13:28:19

Hát tiszta igazat montál,egy ideje én is munka nélkuli vagyok,egy holnapja fucsolt be a cég ahol dolgoztam,még csak rendes fizetést se kaptam.Már kezd az agyamra menni hogy dolgozol és jo formán szart se kapol.Pedig sokat nem kivánnok csak anyit hogy togyam magam here hozni!Udv

judynero 2009.12.29. 15:22:03

@Selkath: Sajnálom, biztos előbb utóbb a megfelelő munkahelyet!!! Én nagyon szorítok Neked!!!!Amúgy mi a szakmád, ha nem akarsz nem kell válaszolni...puszillak

judynero 2009.12.29. 15:23:22

@KriszRebel: Szia Krisz!!! Látom te is ebben a cipőben vagy...annyira sajnálom, de okos embernek tűnsz te is...előbb-utóbb minden rendbe jön!!!Puszi

2009.12.29. 18:47:36

@judynero: Rétegszakma, sajnos, de nagyon szerettem tanulni és csinálni: rádiós/tévés újságíró. Tudom, rohadtul telítve van ez a világ (ráadásul a királyi tv is leépít vidéken), de bízom benne, hogy talán 2010-ben lesz valami. Aztán, ha nem , akkor lesz más, majd meglátom, mi. Lehetőleg Székesfehérváron (ott szeretnék élni), de több, mint valószínű, hogy csak Pesten tudok majd elhelyezkedni.

Mr Kand 2009.12.29. 22:49:33

@Selkath: "Hulladék ország!"

Vagy ahogy egy főböszme fogalmazott 2006-ban: kurva ország.

pszichoapu 2009.12.30. 09:09:39

Amugy csak néhany adalék: 10 millios orszagban elünk, ebből 3,8 millio (ebből kb. 1 millio közalkalmazott) az aktiv munkavállaló a többi inaktiv( diák, csecsemő, nyugdijas, munkanélküli, stb.)még van kb 3 millio a 3,8 on felül aki munkaképes lenne de kora, képzettség hianya vagy lustasaga miatt nem dolgozik/nem veszik fel. 3 millio körüli nyugdijas van, ennek nagyresze minimálbér vagy alatti jövedelemből él. 1-2 millio a létminimumon vagy az alatt élők száma.
kb 10-20 ezer közé tehető a rendkívül magas jövedelműek száma( havi 6-800 ezer feletti összeget keresők) egy orszag akkor működik jol ha ez a piramis minél kiegyensulyozottabb /arányosabb. nálunk éppen az elenkezője igaz, alig van magas jövedelmű és rengeteg a szegeny vagy alacsony jövedelmű. ebből előbb utobb éhséglázadas lesz mint Szlovákiaban pár éve. ennyi.

2009.12.30. 11:06:48

@pszichoapu:
Sok minden fog még ebben az országban történni pár éven belül. Jóslatokba nem bocsátkoznék, csak annyit jegyznék meg, hogy nem éppen pozitív kicsengése lesz a dolgoknak. "Választási év" lesz 2 nap múlva, LOL... :(((

KriszRebel 2009.12.30. 11:29:24

Puszancs neked!egész este othol voltam!De meg ment!Remélem legaláb te jol érezted magad!Udvike!

KriszRebel 2009.12.30. 11:31:55

Székesfehérvár szép város!Pux!

judynero 2009.12.30. 16:12:29

@KriszRebel: Én eémentem..de rosszul lettem és haza kellett jönni...:(

judynero 2009.12.30. 16:15:02

@Selkath: Hát igen...nagyon nehéz, de hidd el nekem sem egyszerű talpon maradni, nagyon sokat kell menni, hogy megérje...minden hétvégén más ország...és életveszélyes autóutak stb. és semmi magánélet..ez is szar...:)

judynero 2009.12.30. 16:16:27

@judynero: én elmentem...bocsi Krisz...
süti beállítások módosítása